Thieu Hendriks

De informatie van en de afhandeling door Italstudio was goed, met name het boeken bij de school en B&B locatie vond ik erg prettig.
De ontvangst en sfeer op de school was uitermate hartelijk. De docenten waren zeer bekwaam en er werd effectief, gedegen, enthousiast en met liefde voor de Italiaanse taal, maar ook voor de Italiaanse cultuur en historie, les gegeven. Er was veel huiswerk (zo’n twee uur per dag), wat de volgende dag goed werd besproken. Ik heb er veel geleerd.
De school en ook de B&B bevonden zich in het “centro storico” van Lanciano, na Rome één van de oudste steden van Italië, zoals Palma, onze docente, vertelde. Door haar grote kennis van de geschiedenis en kunst, heeft ze ook tijdens de excursies erg veel mooie en interessante zaken laten zien.
Bovendien is september de maand van de traditionele feesten in Lanciano, met optochten, de hele binnenstad verlicht en ’s avonds muziek en de mensen op de pleinen en in de straten en vuurwerk. Erg gezellig.
De medecursisten, die uit alle delen van de wereld kwamen, vormden een leuke en hechte groep, met veel gezamenlijke activiteiten buiten de lessen.
Kortom, een prima tijd, prachtig weer, de zee dichtbij, de bergen dichtbij, mooie stad en dorpjes, maar bovenal heel erg fijne lessen. Alle respect en dank met name aan Palma Altobelli en aan Virginia.

Thieu Hendriks
Bekijk ook reacties van:
Lanciano Taalreizen