Valerie Voerman

Al jaren zat ik erover te denken om alleen naar Rome te gaan en nu is het dan toch gebeurd! Ik heb gekozen voor een beginnerscursus in Rome voor 5 weken lang. Het gedeelde appartement aan ‘via dei Pamphili 6, in de wijk Monteverde’ was mooi, schoon en groot. Wat ik zo leuk vond om iets verder uit het centrum te wonen, was dat je een heel ander deel van Rome zag.
De eerste dag kwam ik in een klas met allemaal mensen die er voor het eerst waren en geen woord Italiaans spraken. Wat ik heel fijn vond is dat iedereen in hetzelfde schuitje zit, en je dus meteen een klik met elkaar hebt. De lessen waren heel makkelijk te volgen, want alles werd op het bord getekend en zo vaak uitgelegd totdat je het echt snapt. Als je een foutje maakte werd er gewoon om gelachen, waardoor de sfeer ook leuk werd.
Na schooltijd spraken we vaak met allemaal mensen af van de school om te lunchen of iets anders te gaan doen. De school ligt ook heel centraal in Rome, waardoor je al meteen dicht bij de plekken zat die je wou gaan zien. Ik wil je heel erg bedanken voor het regelen van mijn reis. Ik voelde me bij mijn aankomst in Rome echt welkom en had het gevoel dat mensen me verwachten en wisten waarvoor ik kwam.

Valerie Voerman5 weken standaardcursus, Rome
Bekijk ook reacties van:
Rome Taalreizen