Willemien

In februari jl. heb ik twee weken Italiaanse les gevolgd in Ascoli Piceno, een plezierige ervaring!

Met een medestudent uit Zwitserland hadden wij elke ochtend drie uur les in verband met de kleine bezetting. Qua niveau zaten we op hetzelfde level en er was veel persoonlijke aandacht door de docenten.

Ik woonde de eerste week intern bij Daniela, de secretaresse van de school. Een prima kamer, goed eten en wat prettig was op 1 minuut loopafstand van de school. Door intern te zijn wordt je gedwongen om ook tijdens het eten Italiaans te spreken en wanneer het te moeilijk werd kon er even Engels worden gesproken.

Naast de lessen werd er door de directrice van de school een rondleiding verzorgd door Ascoli Piceno met daarbij een goede toelichting over de historie van de stad. Ook gaf zij een bijzonder levendige literatuurles over het ontstaan van de Italiaanse taal en de grote rol hierin van Dante Alighieri.

Daarnaast heeft Daniela ons een kookles gegeven waarin we leerden ravioli te maken. Dit wordt als service van de school, gratis, naast de lessen aangeboden. Kortom een heel mooie ervaring zo in februari in Italië.

Met hartelijke dank aan Italstudio!

Willemien2 weken standaard, Ascoli Piceno
Bekijk ook reacties van:
Ascoli Piceno Taalreizen