Tussenjaar Italiaans – Gap year Italië?

Wat ga jij doen na je eindexamen of studie?

Weet je nog niet wat je wilt doen na de middelbare school? of ben je gestopt met je studie en denk je er over om een tussenjaar te besteden aan iets nuttigs? Dan is een tussenjaar Italiaans in Italië om de taal te studeren of een kortere cursus Italiaans een prima idee. Is Italië zonder twijfel jouw vakantiebestemming numero uno?20612616_m Dan is een tussenjaar in Italië wat voor jou! ITALSTUDIO organiseert al 30 jaar taalreizen naar Italië en heeft een uitgebreid aanbod voor jou klaar staan. Aangezien ons aanbod vrij ruim is, vind je het waarschijnlijk fijn om even te mailen of bellen 0345-520152 over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden. 

Gap Year Italiaans leren in Italië

Een Gap Year ofwel tussenjaar kan je volgen aan de Scuola Leonardo da Vinci in RomeFlorenceMilaan. De Scuola Leonardo da Vinci is een internationale school met 40 jaar ervaring in taalonderwijs aan studenten uit ruim 50 verschillende landen.

Gap Semester Italiaans leren in Italië

Een Gap Semester is een verkort programma van 18 weken en dit kan je ook volgen aan de Scuola Leonardo da Vinci in RomeFlorenceMilaan. Naast de taallessen krijg je ook 20 cultuurlessen en examenvoorbereiding en sluit je de periode af met een taalexamen (met taaldiploma). 

Een tussenjaar Italiaans is naast ontzettend leerzaam ook heel erg gezellig. Je leert nieuwe (internationale) vrienden kennen die de gezamenlijke passie voor de Italiaanse taal met je delen. Het zal niet de eerste keer zijn dat cursisten elkaar na de taalcursus Italiaans nog opzoeken in elkaars eigen land. De leuke steden bieden naast dit programma ook nog veel meer. Je kan namelijk tijdens je taalreis de stad leren kennen en de omgeving er om heen.

Inhoud van de studie Italiaans (Gap Year)

Een Gap Year, ook wel tussenjaar genoemd duurt normaal 8 maanden (er bestaan ook kortere varianten, vraag naar de mogelijkheden). Het vergroot je carrièrekansen aanzienlijk als je naast je moedertaal ook een andere taal goed beheerst. Je leert de Italiaanse taal in 8 maanden perfect spreken en je krijgt inzicht in de Italiaanse cultuur en maatschappij, omdat je er midden in zit. Bij Scuola Leonardo da Vinci werken ze met kleine groepen van max 14 studenten zodat je veel begeleiding krijgt.

Een tussenjaar Italiaans bestaat uit 3 blokken:

  • Taalblok (480 lessen)
  • Cultuurblok (80 lessen)
  • Eindproject (10 lessen)

Je sluit het studiejaar Italiaans af met een taalexamen op DALI-niveau. Doe je goed je best dan is niveau C1 van het Europees Taalportfolio goed haalbaar.

Je kunt het tussenjaar 3x per jaar starten in september, januari en mei!
Ook kun je enkele maanden gaan, kies zelf hoe lang je gaat!

Meer weten over Gap Year of Gap Semester? Ga naar het Tussenjaar.