Vraag informatie aan
Boek nu je taalreis!
Vakantiecursussen voor jongeren

Jongeren vanaf 16 jaar kunnen in principe kiezen voor elke school, zeker in de zomermaanden, ga dan naar Alle taalcursussen.
Zoek je een cursus voor langere tijd, lees meer…
Kom je zonder ouders en ben je nog geen 18 jaar, dan moet je op de meeste scholen in een gastgezin verblijven.

Advies voor jongeren
Speciaal voor jongeren die een aantal maanden of een jaar naar Italië willen (bijvoorbeeld na hun eindexamen), adviseren wij een semestercursus of tussenjaar te kiezen.
Zoek je een strandvakantie waarbij je ook Italiaans leert, kijk eens bij Viareggio, Rimini, Genua, Triëst, Santa Domenica, Taormina.
Zoek je een kleinere school en een relatief rustiger plaatsje/strand in het hoogseizoen, kijk eens bij ChiavariComoAlghero of Cagliari.
Zit je graag in een kleinere plaats in een mooie natuurlijke omgeving, kijk voor juli/augustus eens bij UrbinoUrbaniaPortico di Romagna en Ascoli Piceno.
Je kunt ook kiezen voor een bestemming omdat je graag naar die bepaalde stad wilt, veel jongeren kiezen dan voor Rome, Florence en Milaan. De meeste jongeren die voor langere tijd gaan, kiezen voor een wat grotere school in een grotere stad, zoals Florence, Milaan, Rome, Siena, Napels, Venetië, Viareggio, Bologna of Perugia.

Gezinnen met kinderen
Voor jonge en oudere kinderen kunnen alle scholen in principe “een speciale cursus voor kinderen” aanbieden. Dit zijn privécursussen voor één of meerdere kinderen met speciaal lesmateriaal voor kinderen en waarbij ook de lesmethode is aangepast aan de leeftijd en vaardigheden van de kinderen. De scholen in o.a. Salerno, MilaanTurijn, Alghero, Montepulciano, in Cavaion Veronese (Gardameer) en Portico di Romagna zijn hiervoor zeer geschikt!

zomerkampen

Taalvakanties voor tieners

Speciaal voor tieners worden er leuke actieve taalvakanties in Italië georganiseerd. Dit zijn internationale zomerkampen waar je samen met leeftijdgenoten spelenderwijs Italiaans leert en deelneemt aan allerlei leuke activiteiten, naar het strand, sporten en uitstapjes. Je medecursisten komen uit vele landen en ook Italiaanse jongeren brengen er hun vakantie door! Vanaf het eerste moment worden er diverse groepsactiviteiten georganiseerd, zo leer je meteen al je kampgenoten kennen en maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen.
Kies voor een zomerkamp en je hebt én een leuke vakantie én je leert Italiaans: kortom een vakantie om nooit te vergeten!

Waar kun je op zomerkamp?
Lignano (12 t/m 18 jaar) – aan zee in de Golf van Venetië (verblijf in zomerresidentie in vakantiepark)
Salerno (11 t/m 16 jaar) – in een hotel aan zee (net buiten Salerno) of in een gastgezin.
Turijn (11 t/m 15 jaar) – Summer City camp in de stad Turijn (verblijf in gastgezinnen)
Alghero (13 t/m 16 jaar) – teenager summer camp in Alghero (verblijf in gastgezinnen)

Ga voor meer details over deze taalvakanties naar de betreffende bestemmingen.
Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Vraag informatie aan